תאריך הכרזת המדינה לפי התפיסה הדתית נחשב גם כן לבעייתי בגלל שהוא חל בימי ספירת העומר, ימים שבהם אסור לשמוח. ימים אלה נחשבים לימי דין , נוהגים בהם דיני אבילות, בעקבות מותם של תלמידי ר' עקיבא. עם זאת קיימת גם תפיסה הגורסת שלמרות שימי ספירת העומר הם ימי דין, אין הכוונה שהם בהכרח ימים קשים כי אם ימים שבהם המעשים שבעולם תלויים בנו. כלומר - כפי שנתנהג כך נתוגמל או ניענש. בהקשר זה ראו את הכתבה בשורת מגן הדוד השמימי שהופיעה באתר הישן ראו גם את הכתבות הבאות: מפת הלידה של ישראל מפת ישראל ו"הצל" 9.4 תאריך גורלי |
חוזה המדינה בכוכביםאסטרולוג הזהיר את בן גוריון מפני תאריך הקמת המדינה מאת אריק בנדר מאמרו המאלף של אריק בנדר התפרסם לראשונה במעריב בגיליון יום העצמאות 2004. תודתנו נתונה לאריק בנדר ולמעריב על הרשות לפרסם את המאמר אצלנו באתר. אם לשפוט על פי תחזיתו האסטרולוגית של ידידיה חבקין, ששוגרה לדוד בן-גוריון ערב הכרזת המדינה - ישראל הוקמה בתאריך לא מוצלח. חבקין ניסה להתריע שוב ושוב, הציג את מפות הכוכבים, אבל המדינה הוקמה בה' באייר, ומשום כך "דרך מדינתנו הצומחת מתכסה מכשולים ללא צורך". המסמכים, המפות והתחזיות נתגלו לאחרונה בארכיון הציוני המרכזי בירושלים. חשיפה אבל ביישוב העברי של אותם הימים היה לפחות אדם אחד שהיה משוכנע כי ההתכנסות הזאת ביום שישי בשעה ארבע אחר הצהריים עלולה להיות הרת אסון. ידידיה חבקין, המכונה אדי, מנהל "המכון הארץ ישראלי לחקר האיצטגנינות", קרא בכוכבים, וידע כי על פי גרמי השמים הכרזת המדינה במועד ובשעה הזאת עלולה להוליד פורענות.
תוך כדי עבודתו בקרן הקיימת השתלם בשפה האנגלית, סיים שיעורי ערב למסחר, קיבל משרה במחלקת התשלומים של השלטון המנדטורי, השתלם במוזיקה בבית המדרש לנגינה בירושלים, המשיך לקנות דעת במכון הטכני "ירושלים" ובשעות הערב גם למד באוניברסיטה העברית, בחוגים לבלשנות ולפילוסופיה. אבל יותר מכל אהב הצעיר היקה להתעסק באסטרולוגיה. כך גם הקים את המכון העברי הראשון, לאחר אלפיים שנה, ל"חקר האיצטגנינות", המונח התנ"כי לאסטרולוגיה. בהתאם לעיסוקו הוסיף לשמו גם שם נוסף - כוכביה. חבקין-כוכביה פרסם מאמרים על אסטרולוגיה בגרמנית ואחר כך בעברית בעיתונים בגרמניה ובארץ ישראל, ועל מכונת הכתיבה המיושנת במשרדו בבית המעלות, משרד ששימש אכסניה למכון שהקים, תקתק את המכתבים ששיגר מכאן לגדולי רוח בעולם כולו, בהם אלברט אינשטיין, זיגמונד פרויד ואחרים. איש נסער היה ידידיה, שניסה להעלות את רגשותיו על הכתב. פעם אחת, בשנת 1934, אף שלח כתב-יד של יצירה שכתב אל מעבר לים, אל הסופר הנודע תומאס מאן, וביקש את חוות דעתו.
ואם לא די בכך, הוסיף מאן: "מזהיר אני אותך מפני ראיית דברים אלה שקיבצת כאן כמין 'יצירת ענקים'. תהיה זו הונאה עצמית. לקט זה של וידויים, קינות, ייאוש, התלהבות והזדעקות אינו בגדר יצירה. . . לכל היותר הם חומר גולמי, לא מעשה יצירה". הדברים הללו נכללו לימים בספר מכתבים של מאן שקיבצה ופרסמה בתו אריקה. חבקין זנח כנראה את הכתיבה, ושב לעיסוקו בתחום האסטרולוגיה. בשבוע שעבר שלפו עבורנו מהתיקייה הסודית של הארכיון הציוני את המפה האסטרולוגית של המדינה שבדרך, שהכין ידידיה מיד לאחר הצבעת האו"ם על תוכנית חלוקת הארץ לשתי מדינות, בכ"ט בנובמבר 1947. הוא בדק את מצב הכוכבים בשעת ההצבעה בעצרת האו"ם שהתכנסה בלייק סקסס, על פי מצב הכוכבים ונוסחת ההורוסקופ בניו-יורק, וכך גם על פי נוסחת ההורוסקופ הירושלמית. על סמך המפה ששרטט הציע חבקין-כוכביה להנהגה הציונית "לאמץ את כל כוחותיה כדי להגיע להסכם עם הערבים, למרות מיעוט הסיכויים לכך". חלוקה לקנטונים אחד הנימוקים להמלצה הזו נוגע למצב הירח באותו יום. "למילים האסטרולוגיות יש הרבה פעמים מובן כפול ויותר. הירח יכול לסמל את העם, ויש על כן להתקשר על העם הערבי. צדק במזל קשת מצדו מסמל את הכהונה ועל כן יהיה זה אולי מועיל להתקשר עם הכהונה המוסלמית והנוצרית". הכוכבים , גרס ידידיה חבקין, נוטים לכיוון של פדרציה בין שתי המדינות שיוקמו בארץ ישראל "ואולי יהיה הפתרון הסופי חלוקת הארץ ל-12 עד 15 קנטונים, כל קנטון עם אוטונומיה מקסימלית". הבשורה החשובה באותם ימים בהם גורלה של ירושלים נועד להיחרץ על פי תוכנית החלוקה מחוץ למדינות היהודית והערבית, היתה מצבו של הכוכב צדק. מיקומו של צדק, כתב חבקין, מלמד כי ירושלים יכולה להישאר בירת הארץ.
העיתונות העברית והזרה דיווחה באותה תקופה כי הבריטים עומדים לעזוב את ארץ ישראל ב-15 במאי וכי במועד זה תוכרז המדינה העברית. בדצמבר 1947 שלח ידידיה מכתב מודאג להנהלת הסוכנות ולצמרת המחלקה המדינית. וכך כתב: "היות ושמענו כל כך הרבה על התאריך ה-15 במאי , אני רואה חובה לעצמי להעיר כי מבחינה אסטרולוגית, אינו יכול להיחשב כמועד נוח לפעולה כלשהי, הואיל והירח, שהוא המעביר העיקרי לפני הניסיון של הכוחות הפלנטריים, הולך ומתקרב אל כוכבי הלכת 'הגרועים', שבתאי ומאדים המרוחקים אמנם ביניהם כ-15 מעלות , ואולם בהיכנס הירח ביום ה-16 במאי ביניהם יוכל ליצור מעין קונטאקט עם תוצאות פטאליות למדי".
"בין יתר הדברים מסר מזכיר המכון, החתום למטה, בפני המפקד הנ"ל חוות דעת מקיפה על מצבים אסטרולוגיים שונים בקשר עם ביטול המנדט והובעה אזהרה חמורה מפעולות מדיניות מכריעות מצדנו, אשר קשורות אל מעבר הלילה של ה-15 עד ה-16 למאי , (המועד המתוכנן לסיום המנדט) לפי קביעת ממשלת אנגליה". הנציב העליון התעלם במכתבו מזהיר חבקין את בן-גוריון כי התאריך שבו מבקשים הבריטים לפנות את ארץ ישראל מסוכן מאוד, ולדבריו אף פנה בעניין זה לנציב העליון הבריטי כדי להביא לשינוי בתאריך המתוכנן. את התשובה קיבל באופן עקיף מהשגריר הבריטי באו"ם, שאמר: "מה זה משנה בכלל באיזה יום ובאיזה שעה בדיוק המנדט הבריטי יסתיים? ". חבקין-כוכביה היה משוכנע יותר ויותר שהמועד והשעה לסיום המנדט הבריטי הם קריטיים לעם ישראל, והוא המשיך לעשות כל מאמץ כדי לשנות את מועד קיפול הדגל הבריטי מעל ארמון הנציב וההכרזה הרשמית על סיום המנדט למועד מבשר טובות יותר, על פי התחזיות האסטרולוגיות. "לפי דעתנו ההבדל בין התאריכים עצום הוא", כתב , "מכון זה לא חדל להתריע מפני הסכנות הפוטנציאליות הכרוכות עם התאריך הזה מבחינה אסטרו-אמפירית, הממשמשות ובאות עלינו. אנו מבקשים מכם לסמוך על ניסיוננו ולתת אמון בהצעתנו. ולכן, לאחר בדיקה מדוקדקת של המצב האסטרולוגי והריאלי כאחד, החליט המכון הזה להציע בפני כל הרשויות שלנו הבאות בחשבון, הסוכנות היהודית, הוועד הלאומי, מפקדת ההגנה וכו', לקבוע את יום חיסול המנדט בצהרי יום חמישי, ד' באייר, 13 במאי בשעות בין 11 עד 12 בצהריים". זה , על פי כל הבדיקות בשמים, היה בעיניו התאריך האידיאלי והמבטיח ביותר לעתיד המדינה. אלא שהגורל, ההתפתחויות ההיסטוריות והאישים המעורבים, רצו אחרת. הם הכתיבו למדינת ישראל מפת לידה אחרת, קשה ובעייתית הרבה יותר. הבריטים כצפוי לא התייחסו לאזהרות המכון לאיצטגנינות, וגם בן גוריון וחבריו להנהגה הציונית לא שעו להזהרותיו של חוזה הכוכבים הציוני. "לתקוף בשעה 7" הבריטים עמדו בתוכניתם. הם עזבו בסופו של דבר את את הארץ ב-14 במאי . באותו יום, בתשע בבוקר, עזב הנציב הבריטי האחרון את הארץ דרך נמל חיפה. משטר המנדט הגיע לסיומו. באותו יום בשעה ארבע אחר הצהריים כינס בן-גוריון את מועצת המדינה הזמנית כדי להכריז על הקמת מדינת ישראל. ידידיה חבקין לא ידע את נפשו מרוב צער. גרמי השמים וגם לבו ניבאו לו רעות. אך הוא לא הירפה. גם אחרי הכרזת המדינה לא הפסיק להזהיר, להתריע בפני ראשי הציבור העברי מפני הקונסטלציות הנוצרות בשמיים, והשלכותיהן על הנעשה בארץ ישראל.
קבר אחים הוא לא החמיץ את ההזדמנות לעסוק שוב במועד שבו הוכרזה המדינה. "בהזדמנות זו עלינו גם להביע את צערנו הרב על אי שביעות רצוננו המוחלטת בעניין בחירת המועד להכרזת עצמאותנו, בניגוד להצעתנו המפורשת", כתב חבקין, ושוב הזהיר כי התאריך שבו הסתיים המנדט ובו הוכרזה בסופו של דבר המדינה העברית הוא בעייתי. הוא שב והזהיר מפני "ההשפעות הפלנטריות הגרועות אשר כל כך טרחנו להימנע מהן כל הזמן. ואין פלא, אפוא, בעינינו, שדרך מדינתנו הצומחת מתכסה מכשולים ללא צורך. אני מקווה כי להבא תיפסק האדישות מצד מוסדותינו אל המכון שלנו ואל פעולותינו".
ביום ד' בסיוון תש"ח הוא הובא למנוחת עולמים בקבר אחים, יחד עם כמה מקורבנות אותה הפגזה, בבית הקברות הצבאי בקריית ענבים. ידידיה (אדי) חבקין, נכתב על המצבה האחידה, בלי שום רמז לנסיונותיו לשנות את גורלה של המדינה שזה עתה נולדה באמצעות מפותיו האסטרולוגיות. הכתבה עלתה לאתר ביום 14.5.2007 |
![]() כתבות מרתקות נוספות נמצאות באתר הישן: תצפית לאריאל שרון מגן דוד שמיימי מה מבשר מגן הדוד לעתיד המדינה משפט האסטרולוגיה ![]() |