קיראו על

ליקוי הלבנה הקודם
ועל התכוונותו לישראל

בכתבה

דצמבר 2011 - לבנה לקויה עולה באופק של ישראל




מהו ליקוי ונוס?

"ליקוי ונוס" - כשמו לא כן הוא: שום גוף שמיימי אינו עובר בינינו לבין ונוס ומסתיר את נוגהה. ההפך הוא הנכון: ונוס היא העוברת בינינו לבין השמש ומסתירה חלק זערורי, דמוי נקודה, ממנה. ולכן השם ההולם יותר לתופעה צריך להיות: מעבר ונוס על פני השמש.



מלבד הליקויים של ונוס, הירח והשמש

התחוללו בימים אלה שתי תופעות אסטרונומיות נוספות הכרוכות בהורוסקופ של ישראל

בקרוב באתר



בחזקת 2:
הליקוי הכפול של ונוס בתאומים

לבד מהעובדה שהתאומים מגלמים את מהותה של הכפילות, הליקויים של ונוס מתרחשים ב דקנט של מזל הזוגיות מאזניים. בנוסף שולטת ונוס במזל השני שור. ככה שהסמליות של הליקוי הוונוסי הכפול המתרחש במזל תאומים היא כפולה ומכופלת.



גולשים יקרים -
לצבע הטקסט נודעת משמעות:

טקסט כחול = לינק
טקסט סגול = הסבר




ישראל - בין ליקויים לליקוי מאורות


לליקויי השמש והירח המתרחשים בימים אלה, כמו גם לליקוי הנדיר ביותר של ונוס, יש השפעה ישירה על מדינת ישראל. מה צופנים ליקויים אלה בחובם?

 

צרור הליקוייים שהחל מיד עם כניסתה של השמש למזל תאומים ב- 20.5.12, מגיע בימים אלה של תחילת יוני 2012 לשיאו עם התרגשותם עלינו של שני ליקויים - הליקוי של ונוס, אותה תופעת טבע נדירה שבנדירות  -  שהופעתה הבאה תתרחש רק בעוד כמאה ועשרים שנה, וליקוי הלבנה שמופיע מעט לפניה, כאילו היה "להקת חימום" של אותה כוכבת-על, ונוס.
 

רשימת הליקויים שמתרחשת השנה (2012) במזל תאומים:
21 במאי - ליקוי חמה

4 ביוני - ליקוי לבנה

5 - 6 ביוני  - ליקוי ונוס

 

 

הליקויים וישראל
הליקויים האלה מכוונים לישראל כי הם מתרחשים בתאריכים משמעותיים לגביה:
ליקוי החמה התרחש במוצאי "יום ירושלים" שחל השנה ב- 20 במאי.
ליקוי הלבנה והליקוי של ונוס צמודים משני הצדדים ליום ה– 5 ביוני. ביום הזה נפתחה "מלחמת ששת הימים" לפני 45 שנה. 
  
הקשר שיוצרים ליקויי הכוכבים בין יום ירושלים ליום שבו פרצה מלחמת ששת הימים, שבעקבותיה אוחדה בירת ישראל והוכרז יום ירושלים, הוא מאלף:

ליקוי החמה מתרחש כאמור ביום ירושלים, בשעה שהליקויים של ונוס והירח נצמדים לתאריך פתיחתה של מלחמת ששת הימים. העובדה שהליקוי הנדיר של ונוס "נופל" דווקא על תאריך זה היא בעלת סמליות גורלית, סמליות המתעצמת בגלל שליטתה של ונוס בהורוסקופ של מדינת ישראל. 

 

 

ונוס וישראל
ונוס שולטת לא רק במזל שור שבו קמה מדינת שיראל (14.5.48), אלא גם במזל שעלה באופק המזרחי ברגע הכרזת המדינה – מזל מאזניים. כך שונוס היא "שליטה כפולה" של המדינה, מה שאומר שהמיקום שלה במפת הלידה של ישראל, ומהלכיה בשנים שלאחר מכן הם בעלי חשיבות גורלית.  

 

הליקוי הסופר-נדיר של ונוס מתרחש כל 105 - 120 שנים, ואז הוא מופיע (בהפרש של 8 שנים) פעמיים, עד ל"קאמבק" הבא שלו כעבור למעלה ממאה שנה. הליקוי ב- 6.6.12 הוא החצי השני של צמד הליקויים הנוכחי - הליקוי הקודם התרחש ביוני 2004, גם כן במזל תאומים (8.6.04). כמה טיפוסי שליקוי כפול יתרחש במזל תאומים !  (ראו הרחבה בטור) 

 

 

מזל תאומים והליקויים
בליקוי הלבנה שמקדים בכיום וחצי את ליקוי ונוס, מעורב לצד מזל תאומים גם המזל הקוטבי לו - קשת. בדומה לליקוי ונוס, גם זה של הירח הוא השני מבין צמד ליקויים; הראשון ביניהם התרחש לפני כחצי שנה, ב-10.12.11 כאשר הירח לקה במזל תאומים. ואילו הליקוי השני, המתרחש בימים אלה, מופיע במזל קשת.

 

הדגש על המזלות תאומים וקשת מסמל קשיי תקשורת ומצבים של מחלוקת שבו הציבור חצוי בתפיסת עולמו על המשך הדרך. הירח הלוקה בעודו מתמלא במזל-פורץ-הגבולות-קשת, מסמל בעיות משפטיות, מוסריות, דתיות ובינלאומיות שיעיבו על שאיפות ההתרחבות (הירח המתמלא במזל המרחבים קשת). החתירה הישראלית להתרחבות מסומלת על ידי אותו היום שבו אוחזים משני צדדיו הליקויים של ונוס והירח - ה- 5 ביוני - הלוא הוא היום שבו נפתחה מלחמת ששת הימים שהחלה את התהליך של ההתפשטות במרחב. "יום ירושלים" שהוא תולדה של אותה מלחמה, מסומן כאמור על ידי ליקוי החמה. וכך מתקשרים כל הליקויים למלחמת ששת הימים ולתוצאותיה.

 

 

ליקוי ונוס וליקוי הלבנה קשורים זה בזה
ולא רק בגלל שהליקוי בשני המקרים הוא השני באותו מחזור ולכן מסמל סגירת מעגל, או בגלל הקשר ההדוק שהם יוצרים עם התאריך 5 ביוני.

 

קו דמיון מופלא מקשר בין שני הליקויים - והוא קו האופק:
ליקוי הלבנה שארע לפני כחצי שנה (10.12.11), והליקוי של ונוס שיתרחש מחרתיים (6.6.12), מתחוללים שניהם על קו האופק של ישראל: בשני המקרים מתרחש הליקוי בסמוך לזריחת החמה (הליקוי של ונוס) או לשקיעתה (ליקוי הלבנה), בעוד הליקויים צמודים לקו האופק, צמידות שמעצימה כמובן את השפעתם. קו האופק ומרכז השמיים הם הנקודות העוצמתיות ביותר בהורוסקופ, עובדה הדוחפת לביטוי במישור הארצי והקונקרטי של גרמי השמיים הצמודים אליהן.


אך בשני המקרים שיאו של הליקוי מתרחש מעט לפני שהוא עולה ומתגלה באופק המזרחי, מה שכמובן מקשה על הצפייה באותו שיא. ונשאלת השאלה – האם הדבר ישתקף גם בקושי של ראיית הדברים כהווייתם?

 

 

הכתבה עלתה לאתר ביום 4.6.2012

הכתבה עודכנה ביום 7.6.2012