האם הפרוקטוז שבפירות מזיק לנו?

למרות נסיונות ההפחדה הרבים מפני אכילת פירות, מחקרים על נזקי הפרוקטוז מתייחסים אך ורק לפרוקטוז מזוקק שנמצא בסוכרוז (סוכר שולחני) ובסירופ תירס עתיר פרוקטוז. לעומת זאת, מחקרים מראים שהסוכרים שנמצאים באופן טבעי בפירות ביחד עם סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ופיטונוטריאנטים אינם מגיבים באותו האופן. למעשה מחקרים מראים שאכילת פירות באופן קבוע היא חיונית לבריאות ומפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן ובמחלות רבות אחרות.

בעוד שפרוקטוז תעשייתי מזוקק גורם להשמנה, כבד שומני, יתר לחץ דם, סכרור/גליקציה (יצירת AGEs) והזדקנות מואצת, הסוכרים שנמצאים באופן טבעי בפירות וקשורים לסיבים תזונתיים ופיטונוטריאנטים לא רק שאינם מזיקים אלא שהם דווקא הכרחיים לבריאות שלנו. מחקרים מראים שאכילת פירות בצורתם הטבעית והשלמה אינה גורמת לעלייה תלולה ברמות הסוכר בדם ולתגובת אינסולין מוגזמת שלאחריה יש נפילת סוכר. למעשה, אכילה קבועה של פירות טריים בצורתם השלמה והטבעית עוזרת לווסת את רמות הסוכר והכולסטרול בדם. אכילת פירות בשום אופן אינה פוגעת בכבד ואינה גורמת ליתר לחץ דם. מאחר שפירות עשירים מאוד בנוגדי חמצון ושאר פיטונוטריאנטים אכילתם עוזרת במניעת סרטן ומחלות ניווניות, ומאטה את תהליך ההזדקנות.

רוצים לדעת עוד? רוצים נתונים ממחקרים? צפו בסרטון הבא! ד"ר מייקל גרגר בסרטון מצויין על ההבדלים בין פרוקטוז מזוקק לפרוקטוז שנמצא באופן טבעי בפירות. מומלץ!

Subscribe
הרשמה לעדכונים
guest

 

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dan
dan
4 במרץ 2016 18:42

חשבתי שאני "משוגע " יחיד שאוכל המון פירות. אני בן 68 נכה לא מוציא הרבה אנרגיה ומסתפק בארוחה עד שתיים ליום .
כאשר אני אוכל ארוחת פירות כמעט כל יום. משנה מדי עונה ,היא מתחילה ב1830 בערך : בתפוח ,קיווי ,2 בננות מחכה ""נח" קצת . ואחרי חצי שעה בערך 10-16 תאנים תמר או שתיים , אפרסמון ומוסיף לתאנים 2 כפות טחינה או חצי אבוקדו.
האם אתם אוכלים כזו כמות??
או שבאמת הגזמתי גם לפי תפיסתכם??
אפרסמון שמגדל ומקפיא ויש לכל השנה . ומנגו שמיבש לבד במקום תמר כמה פלחים.

dan
dan
4 במרץ 2016 16:44

הכל נכון יש לי לחץ דם נמוך נהנה מארוחת פירות ענקית. ע שרות שנים
אבל שאוכל פירות בבוקר בצום 103-109 בבדיקת סוכר .
ושאוכל ירקות ודגנים וקטניות 83-89 בבוקר בצום???
בכ"ז אולי יש פה בעיה .
מעניין היה לבדוק השפעה על אוכלי פיירות מבוגרים יותר שהגיעו לשיבה 80-95 מה קורה להם ושזכו להגיע למרות זלילת פירות בלבד כמו שמישהו אוכל רק פירות בעבודה

ליאור
ליאור
28 בינואר 2016 14:55

מה עם פירות לא טבעיים כלומר סתם פירות מהחנות?

צוות האתר
Reply to  ליאור
29 בינואר 2016 16:37

שלום ליאור,

למה אתה מתכוון כשאתה כותב פירות לא טבעיים וסתם פירות מהחנות?

עומר
עומר
3 בינואר 2015 19:22

תודה על הסרטון !
יש לו אחלה טיפים וסרטונים לבחור חח (: