מהו מזון לבני אדם?

לכל בעל חיים יש מזון שמתאים לו מבחינה ביולוגית ועליו הוא משגשג בצורה הטובה ביותר. פרה עשויה לחיות על תירס וסויה, אך תשגשג רק על עשב. באופן דומה, המזון המיטבי לבני האדם הוא זה שביכולתנו לאכול ללא בישול, עיבוד או הכנה, וזהו הפרי. אין מזון אחר שלא יעורר בנו גועל, בחילה ובעיות עיכול במצבו הטבעי.

מדוע הפירות הם המזון האידיאלי לבני אדם?

– קל יותר לעכל את הפירות מכל מזון אחר, והם יוצאים מן הקיבה במהירות הרבה יותר מכל דבר אחר שנשים בפה. כמה בננות יעזבו את הקיבה תוך 40-30 דקות לאחר האכילה. בשר יכול לשבת בקיבה לכל אורך היום. כל האנרגיה המתבזבזת בעיכול הבשר ניתן להפנות למטרות טובות יותר כמו תפקוד מוחי.

– בפירות יש את השיעור הגבוה ביותר של ויטמינים לכל קלוריה, והשיעור השני בגובהו, לאחר הירקות, של מינרלים לקלוריה. מדענים מעריכים כי בין 60% ל-90% מהוויטמינים טרם התגלו, לכן תוספי תזונה לא יכסו את כל צרכי הגוף. אנו זקוקים לפירות טריים רבים כדי לספק את הצרכים האלה.

– פירות, בניגוד לבשר ולדגנים מעובדים המרכיבים את עיקר התזונה המערבית הרגילה, מלאים בסיבים. יש שני סוגי סיבים – מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסיסים נמצאים בעיקר בפירות ובירקות. הם סופגים מים, מסייעים לשמור על הצואה מלוכדת ורכה, ומעודדים תנועה במעיים. סיבים בלתי מסיסים שורטים את המעיים וגורמים נזק.

– כל ארגוני הבריאות ומניעת המחלות מעודדים הגברה של צריכת הפירות, כולל איגוד הלב האמריקאי ומרכזים לפיקוח ולמניעת מחלות. הוכח כי פירות מפחיתים את השכיחות לסרטן, התקפי לב ואינספור מחלות אחרות.

– גוף האדם זקוק לכל היותר ל-10% מהקלוריות שלו מחלבון. הבריאות מתחילה להתדרדר אם אנו צורכים יותר מ-10%. ממוצע החלבון בפירות וירקות הוא 8%-5%. הם מושלמים.

– בפירות אין כולסטרול.

– כל תא בגוף, כולל תאי המוח והשרירים, ניזונים מהסוכרים גלוקוז ופרוקטוז. הפחמימות הפשוטות בפירות בשלים מגיעות בעיקר מגלוקוז ומפרוקטוז, שהגוף מיד סופג כמעט ללא מאמץ. מאידך גיסא, את הפחמימות המורכבות שנמצאות במזונות כמו לחם יש לעכל במאמץ רב כדי לנצלן כדלק. מאחר שגופנו זקוק לסוכר רב כדי לתפקד, עדיף לספק לו זאת בצורה הקלה ביותר לניצול.

– רוב הפירות דלים בשומן. פרט לאבוקדו, דוריאן וזיתים, לרוב הפירות יש 2%-8% שומן. צריכת השומן לא צריכה להיות גבוהה מ-10% מהקלוריות, כך שאין טובים מפירות לשם כך.

– בפירות יש שיעור רעלים זניח. בהשוואה לאקרולין המופק בטיגון עמוק, לפחמימנים ארומטיים רב-טבעתיים המופקים מצלייה, למלח שנמצא כמעט בכל מזון ולאינספור הרעלים האחרים שמשתחררים בבישול, אפשר לראות שהפירות אידיאליים. לכן הפירות לא גורמים סרטן, בניגוד למזונות אחרים.

האם אנחנו אוכלי בשר?
בעלי חיים טורפים אוכלים את הבשר נא, היישר מהגוויה, ומתענגים על הטעם. איש מאתנו לא מסוגל להרוג בעל חיים אחר בציפורניו ובשיניו, ורק המחשבה על כך תעורר בנו שאט נפש. יש הבדלים רבים בין בני אדם לבעלי חיים טורפים, ביניהם: צורת השיניים, אורך המעיים ומידת חומציות הקיבה.

האם אנו אוכלי עשב?
גוף האדם אינו מפריש צלולאז או אנזימים אחרים שיכולים לפרק עשב, עלים וגבעולים למקור האנרגיה שלו – סוכרים פשוטים, כפי שעושים אוכלי עשב.

האם אנו אוכלי דגנים?
זרעי צמחים ועשבים הם מקור תזונה לציפורים, שבגופן קיים איבר עיכול שמאפשר לזרעים לנבוט. בני אדם לא יכולים ללעוס או לעכל זרעי דגנים במצבם הטבעי, אך אפילו כשהם מבושלים מתקשה גוף האדם לפרק את הפחמימות המורכבות שבהם.

האם אנו אוכלי שורשים עמילניים ופקעות?
בעלי החיים המותאמים לאכילת שורשים ופקעות מצוידים בחוטם ארוך המותאם לנבירה בקרקע. בני אדם לא מסוגלים לעשות זאת ללא כלים, ולרוב ימנעו מכך כי רוב השורשים והפקעות אינם אכילים במצבם הטבעי.

האם אנו אוכלי קטניות?
מעטים בעלי החיים שאוכלים קטניות במצבן הטבעי. לאחר הבשלתן הן בלתי אכילות ואף רעילות לרוב היונקים, ובמיוחד לבני האדם. שיעור החלבון הגבוה בקטניות גורם למערכת העיכול האנושית לייצר גזים.

האם אנו אוכלי חלב?
אף בעל חיים בטבע לא שותה את חלבם של מינים אחרים. רק במאה השנים האחרונות החלה תעשיית החלב לפרוח. לפני כן איש לא היה מרשה לעצמו לבזבז דגנים כה רבים על כה מעט חלב. בנוסף, חלב הוא אחד מגורמי המחלות הנפוצים ביותר, כמו אוסטיאופורוזיס וסרטן.

מקורות-
תזונת 80/10/10 – ד"ר דאגלס גרהם
http://www.raw-food-health.net/FruitNutritionFacts.html

Subscribe
הרשמה לעדכונים
guest

 

17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
אביב
אביב
22 בספטמבר 2020 9:24

מה לגביי זיתים? זיתים אינם אכילים ללא התהליך של המלח. ?

אביב
אביב
22 בספטמבר 2020 0:36

ומה לגביי בוטנים? האם הם בריאים?

אביב
אביב
22 בספטמבר 2020 0:03

ועוד דבר אחרון סליחה חחח, מה לגביי כל מיני צמחי מרפא כמו כורכום , ג׳ינגר, קקאו, אשווגנדה, עשבי תיבול כמו פטרוזליה וכוסברה וכו׳?

אביב
אביב
21 בספטמבר 2020 23:27

ועוד דבר, מה עושים לגביי המחירים היקרים של הפירות והירקות ? התזונה הזאת באמת נשמעת אידיאלית אבל אני רוצה גם לאכול מספיק אוכל וזה יקר יש הצעות? תודה…

אביב
אביב
21 בספטמבר 2020 23:21

שלום, מה לגביי אגוזים, גרעינים וזרעים ?
כל מה שכתוב בהסבברים שלכם נראה לי כל כך הגיוני אבל מה לגביי אגזום גרעינים וזרעים שאותם כן אפשר לאכול בצורתם הטבעית…
תודה אביב.